Algemene Voorwaarden

Gipsy&Gems - Handcrafted Jewellery

Gipsy&Gems vindt het belangrijk om u te informeren over uw rechten en onze plichten. Lees de algemene voorwaarden daarom goed door, zo weet u altijd waar u aan toe bent als u iets moois van Gipsy&Gems koopt. We hebben de algemene voorwaarden zo kort en duidelijk mogelijk gehouden, mochten er toch onduidelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.

 

Artikel 1: Algemeen

1.1 Gipsy&Gems een sieraden website waar consumenten sieraden kunnen kopen.

 

Artikel 2: Toepasselijkheid

2.1 De onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle aankopen bij Gipsy&Gems .

2.2 Als je iets bij Gipsy&Gems bestelt, dien je deze voorwaarden te accepteren.

2.3 Gipsy&Gems kan en mag alleen van deze voorwaarden afwijken door je van te voren via de site of e-mail in te lichten.

 

Artikel 3: Bestellingen en retourneringen

3.1 Zodra uw bestelling is geaccepteerd, is onze overeenkomst officieel tot stand gekomen. Gipsy&Gems heeft het recht om bestellingen te weigeren, met opgaaf van reden.

3.2 U heeft zeven dagen de tijd om de koop ongedaan te maken en de producten te retourneren.

3.3 Producten mogen nooit zomaar geretourneerd worden. Neem altijd eerst contact op contact via dit formulier. Bij de oorbellen is er altijd 1 van de 2 geseald, als dit geopend is wordt deze niet retour genomen.

3.4 De kosten van het retourneren worden door de klant betaald.

 

Artikel 4: Garantie, prijzen en productinformatie

4.1 Alle prijzen op de website zijn inclusief BTW

4.2 Gipsy&Gems geeft geen garantie op de kleuren. De foto’s worden niet aangepast om de kleuren te wijzigen, maar toch kunnen er kleurverschillen optreden.

4.3 Gipsy&Gems staat er voor in dat de sieraden voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties en aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid.

4.4 Gipsy&Gems voert de bestellingen met de grootste zorg uit. Mochten er onverhoopt toch problemen zijn met de bestelling, neem dan binnen zeven dagen na ontvangst contact met ons op. Na deze termijn vervalt het recht op retournering in het geval van beschadiging.

4.5 Gipsy&Gems geeft geen garantie op ontbrekende of loszittende Swarovski kristallen in de sieraden.

4.6 Gipsy&Gems streeft ernaar om geen fouten te maken op de site. Toch kan het voorkomen dat er onjuiste prijs- of productinformatie tijdelijk online staat. Op deze onjuiste informatie kan geen aanspraak gemaakt worden.

4.7 Gipsy&Gems werkt met kleine voorraden, dit omdat alles handgemaakte unieke stukken zijn. Bij het ruilen kan het dus zo zijn dat het beoogde artikel al is uitverkochtof niet exact hetzelfde is. In dit geval bieden we u een alternatief aan of krijgt u uw geld terug.

4.9 Schade, die onstaan is aan het artikel,ten gevolge van onjuist gebruik is voor rekening van de afnemer ; ook als dit binnen het garantie termijn valt. Lees ook goed de care instructions van Gipsy&Gems.

 

Artikel 5: Verzending

5.1 Gipsy&Gems verzendt al haar sieraden in een deugdelijke verpakking via PostNL als aangetekend pakket,tevens is hiermee het pakket tot €500,- verzekerd. Wij verzenden gratis bij een besteding boven de €125,-.

5.2 Uw bestelling wordt altijd gratis in cadeau verpakking geleverd.

5.3 Gipsy&Gems kan niet aansprakelijk gesteld worden voor beschadigde en/of onvolledige pakketten. Indien uw pakket beschadigd of geopend aankomt dient u dit niet te accepteren en aan de postbezorger terug te geven.

5.4 Zodra de bestelling overgedragen is aan PostNL stellen wij u hiervan op de hoogte.

5.5 Gipsy&Gems verzendt haar sieraden alleen binnen Nederland.

 

Artikel 6: Betaling

6.1 Betaling kan alleen via iDeal, direct bij het bestellen.

6.2 Als de betaling via iDeal mislukt of onderbroken wordt, wordt je bestelling niet verzonden. Neem in dit geval contact”>contact met ons op.

 

Artikel 7: Overmacht

7.1 In het geval van overmacht heeft Gipsy&Gems het recht om bestellingen op te schorten of te annuleren, zonder rechterlijke tussenkomst. Dit zal Gipsy&gems echter wel vooraf aan de klant laten weten.

 

Artikel 8. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

8.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

8.2 Alle geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.